SERIJE A

U Interu nisu zabrinuti zbog loše forme "Dijamanta": Edin nema sreće

Džeko iza sebe ima 420 minuta bez postignutog gola

Džeko: Dugo vremena ne zna za gol. Twitter

I. Ć.

17.1.2022

Pomoćni trener Intera Masimiliano Faris (Massimiliano Farris) otkriva da u italijanskom velikanu nisu zabrinuti zbog loše forme bh. reprezentativca Edina Džeke

Loša realizacija

"Dijamant" iza sebe ima 420 minuta bez postignutog gola, a lošu seriju je nastavio u jučerašnjoj utakmici protiv Atalante, gdje je propustio dvije izuzetno dobre prilike da se upiše u listu strijelaca.

Džeko je sjajno otvorio sezonu, nakon prvih 10 kola Serije A zabio je čak sedam golova, a dodao je i tri gola u šest nastupa u najelitnijem takmičenju za klubove. 

U posljednjih 11 ligaških susreta zabio je samo jedan gol, a posljednjih 420 minuta nijedan.

Dijamant nema sreće

Posljednji gol u italijanskom prvenstvu zabio je protiv svog bivšeg kluba Rome, kada su "Nerazuri" slavili na Olimpiku rezultatom 3:0.

- Džeko je sjajan napadač i naš napad je na vrhunskoj razini. Edin vjerojatno nema sreće. On je napadač koji povezuje vezni red i napad i koji pomaže ekipi - ističe Faris, koji radi kao pomoćni trener Simonu Inzagiju (Inzaghi).

Bh. reprezentativac je u svim natjecanjima postigao 11 golova za Inter, uz šest asistencija. Od njega je bolji samo argentinski napadač Lautaro Martinez, koji ima gol više, ali četiri asistencije manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.