BUNDESLIGA

Direktor Borusije ljut zbog Halandove izjave: To su obične gluposti

Borusija Dortmund će ovog ljeta prodati Halanda, a kao glavni klubovi za njegovo dovođenje spominju se Barcelona, Real Madrid i Mančester siti

Hans Joakim Vacke i Erling Haland. AVAZ

I. Ć.

19.1.2022

Erling Haland (Haaland) je nakon visoke pobjede Borusije Dortmund protiv Freiburga (5:1) dao izjavu o kojoj se i dalje priča. 

Norveški napadač je pred kamerama otkrio da je nezadovoljan zbog ponašanja "Milionera", koji ga pritišću da što prije odluči u kojem klubu želi igrati nakon ove sezone.

Haland se požalio

Borusija Dortmund će ovog ljeta prodati Halanda, a kao glavni klubovi za njegovo dovođenje spominju se Barcelona, Real Madrid i Mančester siti.

- Proteklih šest mjeseci nisam želio pričati o budućnosti iz poštovanja prema klubu, ali klub me počeo pritiskati da donesem odluku. Ja samo želim igrati fudbal, ali oni me pritišću da sad donesem odluku o budućnosti. To znači da ću uskoro morati odlučiti - rekao je napadač Borusije.

- Moram to prihvatiti. Ne želim taj sastanak, želim se samo fokusirati na fudbal jer to je ono što najbolje radim, a ne kada su mi druge stvari na pameti, ali oni vrše pritisak već neko vrijeme - dodao je Haland. 

Direktor Borusije odgovorio

- Ne bih želio sada donositi odluku jer smo usred teškog razdoblja s puno utakmica. Želim samo igrati fudbal, a trenutno to ne mogu - poručio je Haland.

Nakon ove izjave, oglasio se direktor Borusije Hans Joakim Vacke (Joachim Watzke), koji je u razgovoru za "ARD" kratko prokomentarisao Halandovu izjavu.

- Reći da je Borusija postavila nekakav ultimatum Halandu... To su obične gluposti. Nema nikakvog ultimatuma. Ako Haland ode iz kluba, mi ćemo pronaći zamjenu kao što smo napravili i kad je Robert Levandovski (Lewandowski) odlazio - rekao je Watzke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.