REPREZENTATIVAC GANE

Parti napravio glupost protiv Liverpula, pa tražio izvinjenje od navijača

Nisam sretan zbog onoga što se dogodilo jučer i onoga što se dogodilo na Afričkom kupu nacija, dodaje Parti

Parti: Zaradio dva žuta kartona u tri minute. Twitter

I. Ć.

21.1.2022

Arsenal je poražen u revanšu polufinala Liga kupa od ekipe Liverpula, a u finišu susreta Tomas Parti (Thomas Partey) je napravio glupost i zaradio isključenje iz igre. 

Reprezentativac Gane je isključen pošto je dobio dva žuta kartona u samo tri minuta, a i to svega 13 minuta nakon što je ušao u igru. 

- Ja sam odgovoran za sve što se dogodilo i podnijet ću kritike. Trebalo je da budem pametniji i ne ulazim u duele, jer sam već imao žuti karton. Ali to je moja ličnost, volim da se borim za svaku loptu.

Volim ovaj klub i volim svoju državu, iako stvari nekada ne ispadnu onako kako sam htio. Radit ću naporno kako bih ispravio stvari.

Vratio sam se sa željom da budem na raspolaganju timu, da dođemo do finala. Ali ti planovi se nisu ostvarili. Nastavit ću da dajem svoj maksimum kada sam na terenu, jer je to moj život.

Nisam sretan zbog onoga što se dogodilo jučer i onoga što se dogodilo na Afričkom kupu nacija, ali mi je jasno da samo uz naporan rad mogu da promijenim stvari - poručio je Parti nakon učinjene gluposti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.