ITALIJA

Od ljubimca do omraženog igrača: Vlahović dogovorio transfer, navijači Fiorentine mu poručili da je cigan

"Ni tjelohranitelji te neće spasiti. Ciganine, gotov si", pisalo je na jednoj od parola koje su osvanule na ulicama Firence

E. Ć.

Dušan Vlahović: Postigao 17 golova na 21 ligaškoj utakmici

Foto: Twitter


Kako prenose brojni italijanski mediji, reprezentativac Srbije Dušan Vlahović napustit će Fiorentinu i preći u redove Juventusa. Ta vijest je izazvala gnjev navijača "Viola" koji Juventus smatraju omraženim rivalom, pa su Vlahoviću poslali žestoke poruke i uvrede.

Inače, Vlahovića je tražio veliki broj klubova, spominjao se i Arsenal, a navijači tima iz Firence nisu imali ništa protiv da proda sjajnog napadača bilo kome osim Juventusu. Italijanski mediji također navode da je postignut dogovor dva kluba, dok je Vlahović već ranije dogovorio lične uslove.

"Ni tjelohranitelji te neće spasiti. Ciganine, gotov si" i "Vlahović, us*rani cigan", stajalo je u parolama koje su jutros osvanule na ulicama Firence.

Prema navodima italijanskih medija, Fiorentina će za Vlahovića dobiti 67 miliona eura, a "Viole" bi trebale inkasirati dodatna tri miliona kada reprezentativac Srbije zaigra za "Staru damu".

Navijači Fiorentine su mislili da Vlahović neće završiti u Juventusu, ali on im je slomio srca, baš kao i Federiko Bernardeski (Federico Bernardeschi) 2017. godine. Bivši ljubimac navijača "Viola" je u transferu vrijednom 40 miliona eura preselio u Torino, a onda i ljetos Federiko Kijeza (Federico Chiesa).

Što se Vlahovića tiče, on je u 21 utakmici u Seriji A postigao 17 golova, a dodao je i četiri asistencije.

NA VRH

Podijeli članak na