EVROPSKO PRVENSTVO

Futsaleri BiH igraju protiv Gruzije: Cilj ostati neporažen i zadržati šanse za četvrtfinale

Meč protiv Španije nam je otvorio oči, istakao selektor Ivo Krezo

S posljednjeg treninga našeg tima. N/FS BiH

Piše: A. V.

26.1.2022

Futsal reprezentativci BiH danas od 17.30 sati u Groningenu igraju svoj drugi meč na Evropskom prvenstvu.

Dobre i loše strane

"Zmajevi" su na premijeri upisali ubjedljiv poraz od Španije (1:5), a sada ih očekuje duel s Gruzijom, koji su na jučerašnjoj pres-konferenciji najavili selektor Ivo Krezo i reprezentativac Srđan Ivanković.

- Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom. Motivirani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše ispravimo - rekao je Krezo pa se osvrnuo i na današnjeg protivnika.

- Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč s Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektiramo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Nova dimenzija

Velika očekivanja od današnje utakmice ima i Ivanković.

- Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč s Gruzijom. Španiju smo možda i previše respektirali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobivamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati s "viškom" što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova – poručio je Ivanković.

Svi na raspolaganju

Krezo je prokomentirao i zdravstveni bilten.

- Nemamo povreda i svi igrači su nam na raspolaganju za sutrašnji meč. Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na koronavirus. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema – istakao je Krezo.

Kladionice status favorita daju Gruziji, na čiju pobjedu Mozzart Bet nudi kvotu 1.40, dok koeficijent na pobjedu naše selekcije iznosi 5.90.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.