POLJSKA

Levandovski: Ne možemo igrati protiv Rusa dok napadaju Ukrajinu

Ovo je ispravna odluka. Ne mogu ni da zamislim da igram meč protiv reprezentacije Rusije u situaciji u kojoj ta zemlja vrši oružanu agresiju na Ukrajinu, kaže napadač Bajerna

Popularni Leva iznio svoj stav. Agencije

M. K.

26.2.2022

Predsjednik Fudbalskog saveza Poljske Cezari Kuleša (Cezary Kulesza) objavio je na društvenim mrežama da selekcija ove zemlje nema namjeru igrati utakmicu baraža za SP u Kataru, 25. marta, protiv Rusije.

- Vrijeme je da sa riječi pređemo na djela. Zbog eskalacije agresije Rusije prema Ukrajini, fudbalska reprezentacija Poljske nema namjeru da igra meč baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije. To je jedina ispravna odluke. Razgovaramo sa reprezentacijama Švedske i Češke kako bismo FIFA izložili jasan zajednički stav, poručio je Kuleša.

Na njegovu objavu u kratkom roku stigla je i veoma jasna poruka najboljeg fudbalera Poljske Roberta Levandovskog (Lewandowski).

- Ovo je ispravna odluka. Ne mogu ni da zamislim da igram meč protiv reprezentacije Rusije u situaciji u kojoj ta zemlja vrši oružanu agresiju na Ukrajinu. Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za ovo što se događa, ali mi ne možemo da se pravimo kao da je sve u redu, poručio je napadač Bajerna.

Poljska je zatražila od Međunarodne fudbalske federacije da iznese svoj stav po ovom pitanju, a kako odgovora nije bilo, Poljaci su očigledno sami riješili šta će i kako će dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.