KUP ITALIJE

"Derby della Madonnina": Raskrsnica za finale i skudeto

Večerašnji duel ima sličnu težinu i toga su svjesni u oba tabora, počev od trenera Stefana Piolija i Simonea Inzagija

Krunić i Džeko. Agencije

Piše: G. Š.

1.3.2022

Inter našeg Edina Džeke i Milan našeg Radeta Krunića večeras od 21 sat igraju prvo polufinale Kupa Italije. Večerašnji "Derby della Madonnina" nema kao ulog samo plasman u finale Kupa Italije već utječe direktno i na trku za šampionsku titulu. Jedan od ključnih momenata u prethodnoj sezoni je bio gol Kristijana Eriksena s kojim je Inter izbacio Milan iz Kupa Italije i počeo nezaustavljivi pohod na 19. titulu prvaka Italije. 

Inzagi ne mijenja ništa


Večerašnji duel ima sličnu težinu i toga su svjesni u oba tabora, počev od trenera Stefana Piolija i Simonea Inzagija. HIstorija kaže da je Milan bolje prolazio u derbijima u Kupu Italije od Intera (pet puta su prošli u osam duela) međutim u posljednja četiri Nerazuri su bili uspješniji - tri puta su nastavili svoj put u Kupu Italije uz pet pobjeda, remi i dva poraza.

Inter je izašao kao pobjednik i iz posljednjeg međusobnog duela u ovom takmičenju. Još je u svježem sjećanju gol Eriksena iz slobodnjaka. Također, gledajući posljednjih devet okršaja dva kluba u svim takmičenjima, Inter je gotovo pa dominiriao: Nerazuri su svaki put zatresli mrežu uz skor od šest pobjeda, remi i dva poraza.

Simone Inzagi ne mijenja ništa, ni formaciju, ni igrače, a prema najavama, ni taktiku za večerašnji duel sa Milanom. Ako imamo u vidu iskustvo Inzagija u Laciju teško da će nešto promijeniti i to je njegov limit i mana ovog Intera.

Jedina nedoumica i eventualna novina je upotreba Darmjana na desnom boku u funkciji zaustavljanja Tea Ernandeza. Taj izbor je pod znakom pitanja jer je Damfris u posljednje vrijeme u značajno boljoj formi od Darmjana. Inter će imati bukvalno sve igrače na raspolaganju uključujući i novo pojačanje Robena Gosensa koji se oporavio od povrede, kao i Hoakina Koreu.

Tri promjene

Na drugoj strani Stefano Pioli je pripremio nekoliko novina za večerašnji duel. Prva je Florenci umesto Kalabrije. Bivši kapiten Rome ima karakteristike koje su mnogo adekvatnije za zaustavljanje najboljeg igrača u ovom momentu - Ivana Perišića, nego što je to sluačaj sa Kalabrijom.

Druga promjena u sastavu Milana je obavezna. Tonali je suspendovan zbog kartona i na njegovom mjestu će igrati Benaser. Slaba tačka Milana je Frank Kesi koji je u očiglednom padu forme, ali to ne mora mnogo da znači kada je u pitanju jedan meč, i vezista iz Obale Slonovače može da iznenadi sve večeras, u pozitivnom ili negativnom smislu.

Treća novina u redovima Rosonera je Rade Krunić. Naš reprezentativac će igrati iza leđa Žirua, ali sa važnijim zadatkom u fazi kada Milan nije u posjedu lopte, odnosno imat će zadatak da “kvari” igru Intera sa posebnim zadatkom da presira Brozovića. U posljednje vrijeme svi timovi koji igraju protiv Nerazura određuju striktnog flastera za režisera igre Intera. U timu Milana osim Tonalija, neće biti ni Zlatana Ibrahimovića koji je i dalje povrijeđen i Simona Kjaera koga ćemo vidjeti tek u sljedećoj sezoni.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.35. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.