BUNDESLIGA

Bajern ponovo kiksao: Demirović sa Frajburgom nastavio trku za Ligu prvaka

Da će pružiti žestok otpor Hofenhajm je pokazao u 32. minutu. Baumgartner je pogodio poslije dodavanja Bauma za vodstvo 1:0

Ermedin Demirović. Arhiva

Piše: G. Š.

12.3.2022

Poslije kiksa na domaćem terenu protiv Bajera u prošlom kolu i osvojenog boda, Bajern iz Minhena nije slavio ni u Hofenhajmu u okviru Bundeslige. Meč je okončan rezultatom 1:1. Da će pružiti žestok otpor Hofenhajm je pokazao u 32. minutu. Baumgartner je pogodio poslije dodavanja Bauma za vodstvo 1:0.

Bajern je uspio da uzvrati u samom finišu prvog deijla. Levandovski je u trećem minutu nadokande sjajno skočio u šesnaeastrcu na centaršut Kimiha za 1:1. Niko nije očekivao da će to biti konačan rezultat.

Uslijedila je totalna ofanziva Bajerna u nastavku, ali Gnabri, Sane, Musijala i Čupo Moting nisu uspeli da nađu put do mreže. Najbolju šansu za Hofenhajm propustio je Kramarić kojem je Nojer uspio da zaustavi udarac u situaciji jedan na jedan.

Frajburg našeg Ermedina Demirovića je poslije velike borbe savladao Volfsbrug 3:2 i nastavio borbu za Ligu prvaka. Naš reprezentativni napadač je igrao do 86. minute.

Vodili su domaći na poluvremenu 2:0 preko raspoloženog Grifa, koji je pogodio u 7. i 44. minutu. Kruse u 52. i Arnold u 84. su donijeli izjednačenje Volfsburgu, ali je Šloterbek u 87. minutu donio tri boda domaćima.

Union Berlin i Štutgart su podijelili bodove. Avondži je donio prednost domaćima iz penala u 41. minutu, a konačan rezultat postavio Kalajdžić u prvom minutu nadoknade meča.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.