OD NAREDNE SEZONE

Premijer liga uvela bitno novo pravilo, najviše mu se raduju Klop i Gvardiola

Od sljedeće sezone, klubovima će biti dozvoljeno da koriste pet izmjena, koje će se izvršiti u tri navrata tokom meča, navedeno je u saopćenju lige

Klop i Gvardiola: Već duže vrijeme tražili uvođenje ovog pravila. Twitter

E. Ć.

1.4.2022

Klubovi engleske Premijer lige su se uglasili, pa će treneri od naredne sezone imati pravo na pet izmjena, umjesto dosadašnje tri, saopćilo je rukovodstvo takmičenja.

- Od sljedeće sezone, klubovima će biti dozvoljeno da koriste pet izmjena, koje će se izvršiti u tri navrata tokom meča, uz dodatnu priliku na poluvremenu. Na spisku može biti navedeno ukupno devet zamjena - saopćeno je iz lige.

Također je potvrđeno da će se prijelazni rok za ljeto 2022. otvoriti 10. juna i da će biti zatvoren 1. septembra u skladu s drugim evropskim ligama.

Uz promjenu o broju izmjena, velika promjena se tiče i testiranja fudbalera na koronavirus. Umjesto dosadašnjeg testiranja svih igrača dva puta sedmično, od ponedeljka 4. aprila igrači će biti u obavezi da se testiraju samo kada osjete simptome.

Inače, veliki zagovornici pravila o pet izmjena su treneri dva vodeća tima u Premijeršipu, menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) i Liverpulov Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.