BUNDESLIGA

Donesena konačna presuda o utakmici Frajburg - Bajern

Iz Frajburga su odlučili da upute žalbu Njemačkom fudbalskom savezu (DFB) i bila je jedna od opcija da im se dodijele tri boda za zelenim stolom,

Duel Bajerna i Frajburga bio je nakratko prekinut. AFP

M. K.

8.4.2022

Bajern je prošlog vikenda u Frajburgu u meču Bundeslige pobijedio s 4:1, a utakmicu je obilježio jedan detalj odnosno propust o kojem se raspravlja već nekoliko dana.

U jednom trenutku na terenu je bilo 12 igrača Bajerna jer je došlo do zabune tokom izmjena. Bavarci su s igračem manje na terenu proveli 15-ak sekundi, nakon čega je duel prekinut nakon što je reagovao jedan od igrača Frajburga. 

Iz Frajburga su odlučili da upute žalbu Njemačkom fudbalskom savezu (DFB) i bila je jedna od opcija da im se dodijele tri boda za zelenim stolom, a danas je stigao odgovor Sportskog suda DFB-a, prenijeli su njemački mediji.

Bajern neće ostati bez bodova i na snazi ostaje rezultat 4:1 koji je zabilježen, a iako je tim menadžerica Bajerna Ketlin Kruger (Kathleen Kruger) izazvala pomutnju unosom pogrešnog broja dresa na stol za izmjene, sportski sud DFB-a presudio je da se rekordni prvaci "ne mogu smatrati odgovornim za krivo korištenje igrača koji nema pravo igrati". 

- Naime, nastavak igre s 12 igrača u biti je posljedica krivog ponašanja sudija. Prije svega, pretpostavljamo da su svi igrači Bajerna imali pravo igrati. Bez obzira na to, u najmanju ruku minorni doprinos Bajerna, koji je sekundaran zbog lošeg ponašanja sudija, nije dovoljan sa stajališta proporcionalnosti da opravda ozbiljne pravne posljedice revalorizacije igre, rekao je Stefan Oberholc (Stephan Oberholz), predsjednik sportskog suda.

To znači da Bajernu ostaje 66 bodova i šest kola prije kraja ima čak devet bodova više u odnosu na Borusiju Dortmund.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.