EURO WU-17

Promotivna fan zona Evropskog prvenstva u ponedjeljak u Sarajevu

Evropsko prvenstvo WU-17 počinje 3. maja utakmicama, a finale je na programu 15. maja na stadionu Grbavica

U srijedu je promotivna fan zona organizovana u Širokom Brijegu. NSBiH

Piše: G. Š.

22.4.2022

Promotivna fan zona Evropskog prvenstva za kadetkinje, koja je bila planirana za danas u 17 sati ispred BBI centra u Sarajevu,  zbog loših vremenskih uslova bit će odložena u ponedjeljak, 25. aprila.

Podsjetimo, nakon prve promotivne fan zone u Sarajevu, u srijedu je ona organizovana u Širokom Brijegu, a dan kasnije u Trebinju

U „Hercegovina Areni“ u Širokom Brijegu održan promotivni festival Evropskog prvenstva za kadetkinje koji je organizovao Nogometni savez BiH, uz podršku lokalnih klubova NK Široki Brijeg i ŽNK Široki Brijeg.

Festival je okupio oko 130 djevojčica i dječaka, koji su imali priliku da uživaju u raznim igrama sa loptom na fudbalskim poligonima,  te priliku da se fotografišu sa peharom. Svim učesnici festivala su na poklon dobili majice Evropskog prvenstva.

Široki Brijeg je, inače, jedan od gradova domaćina, a na stadionu Pecara će biti odigrane tri utakmice grupe B u kojoj se nalaze Francuska, Španija, Finska i Norveška.

Evropsko prvenstvo WU-17 počinje 3. maja utakmicama, a finale je na programu 15. maja na stadionu Grbavica. Tri najbolje ekipe će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u septembru ove godine održati u Indiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.