LIGA PRVAKA

Hadžibegić za „Avaz“: Real ima realne šanse da izbaci bolji tim

Prednost dajem Liverpulu, mislim da će proći dalje, ali želim pozdraviti kvalitet i hrabrost Viljareala – zaključio je naš fudbalski stručnjak

Faruk Hadžibegić. Arhiva

Piše: G. Šumar

27.4.2022

Naš fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić (64), analizirajući sinoćnju, prvu utakmicu polufinala Lige prvaka Mančester siti – Real Madrid 4:3, ističe da je taktički utakmica bila na vrhunskom nivou.


Nije bilo nikakvih kalkulacija

- Obje ekipe su tražile pobjedu i nije slučajno konačan rezultat 4:3, što nije tako čest rezultat u jednom polufinalu. Ili kad igraju ekipe takvog nivoa, rekao je Hadžibegić za „Avaz“ i dodao:

- Nije bilo nikakvih kalkulacija, igralo se po ukusu navijača - za gol više. Mislim da će i revanš biti isto tako neizvijestan. Bez obzira što je Siti pobijedio u prvoj utakmici, smatram da Real ima realne šanse za prolaz.

Podsjetio je kako je Atletiko Madrid dominirao protiv Sitija u drugom poluvremenu revanš meča četvrtfinalna Lige prvaka (0:0 – 0:1).

- I Mančester siti je ranjiv. Iako mislim da je bolja ekipa od Reala, mislim da će Madrižani proći dalje jer znaju igrati velike utakmice. Real ima iskusnu ekipu, koja zna igrati na rezultat, a također, odlično se nose i sa pritiskom koji nosi ovakav duel.

Na pitanje da li je menadžer Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) kod dva razlike, posebno 3:1 ili 4:2, trebao zatvarati utakmicu, Hadžibegić je odgovorio:


Pobjednički mentalitet

- To je takav mentalitet, nema tu kalkulacija. Igra se za gol više.

Kada je u pitanju drugi polufinalni duel Liverpul – Viljareal (večeras – 21 sat), ističe da je logično da dalje prođe Liverpul.

- Odnosno da pobijedi večeras. Međutim, Viljareal je sasvim zasluženo u polufinalu, eliminisao je jednog Juventusa, jednog Bajerna. Znači, ništa nije slučajno. Španci su sigirno slabiji od Liverpula, ali Emeri to perfektno vodi. Napravio je odličnu hemiju sa svojom ekipom, te tu svoju ambiciju pretvorio u kolektivnu. Ponavljam, prednost dajem Liverpulu, mislim da će proći dalje, ali želim pozdraviti kvalitet i hrabrost Viljareala – zaključio je naš fudbalski stručnjak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.