DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI

Jelić za "Avaz": Legendarni Švabo je preminuo na rukama kćerke i supruge

Kako sam saznao u razgovoru sa Asimom, zadnjih dana nije bio slab, ono standardno, kazao je Jelić

Zdenko Jelić. Arhiv

Piše: G. Šumar

2.5.2022

Datum komemoracije i sahrane legendarnog Ivice Osima, koji je jučer preminuo u Gracu u 81. godini, još nije određen.

- U opciji za komemoraciju su Narodno pozorište Sarajevo ili Bosanski kulturni centar, rekao je u razgovoru za "Avaz" Zdenko Jelić, nekadašnji generalni sekretar FK Željezničar i dugogodišnji prijatelj porodice Osim.

- Tačan termin se još ne zna, kao što se još ne zna ni termin komemoracije u Gracu, koju će organizovati Fudbalski klub Šturm. Potom slijedi komemoracija u Sarajevu... Inače, oko toga sam non-stop sam na vezi sa čelnicima FK Željezničar, dogovaramo sve, koordiniramo...

Kako smo saznali u razgovoru sa Jelićem, jutros je razgovarao i sa Švabinom suprugom Asimom.

- Švabo je umro u svojoj kući u Gracu od srčanog udara. Preminuo je na rukama kćerke i supruge. Kako sam saznao u tom razgovoru, zadnjih dana nije bio slab, ono standardno – nije pokazivao nikakve promjene, simptome ili manifestacije da nedjelja može biti kobna, odnosno da se očekuje takav epilog. To je ono kad dođe... – rekao je Jelić i dodao:

- Asimi sam, nakon što mi je to sve prepričala – naravno, uz sučut, zna se šta su sve preživljavali i šta sada proživljava, samo rekao: Hvala Bogu pa se nije patio. Ništa više, zaključio je drhtavim glasom Jelić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.