ZVIJEZDA ROSONERA

Zlatan Ibrahimović: U Engleskoj me na početku nisu voljeli, ali meni je to odgovaralo, bilo je zabavno

Sretan sam jer sam igrao za Junajted, to je najbolji tim u Engleskoj, mislim da je bila ispravna odluka doći tamo

Ibrahimović ne planira još završiti karijeru. AFP

M. K.

3.5.2022

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović, zvijezda lidera Serije A, Milana, govorio je za ESPN o svojoj karijeri u Premijeršipu.

- Bilo mi je zabavno, stvarno sam uživao igrajući tamo, kada sam tek došao, svi su bili protiv mene. Tada me u Engleskoj nisu voljeli. Svi ti hejteri su me nakon tri mjeseca zavoljeli i ja ih onda više nisam volio. Obožavam kada me ljudi mrze jer to izvlači ono najbolje iz mene. Bilo mi je stvarno zabavno, sjajna liga i nevjerovatna atmosfera, rekao je Ibra.

Mančester junajted smatra najboljim klubom u karijeri. 

- Sretan sam jer sam igrao za Junajted, to je najbolji tim u Engleskoj, mislim da je bila ispravna odluka doći tamo. Bio je to dobar trenutak, lako je kada dođeš u klub na vrhu, ali ovo je bio veći izazov. Ostvariš uspjeh postaneš dio historije. Navijači su bili odlični, dodao je.

Ibrahimović je nakon Junajteda otišao u MLS, igrao za El Ej Galaksi, da bi se nakon toga vratio u Milan 2020. godine i od tada je za trenutno vodeću ekipu Italije postigao 33 gola.

Kaže kako ni u 40. ne razmišlja o kraju karijere:

- Igrat ću sve dok mogu, stvarnost je takva da planiram igrati sve dok ne vidim da je neko bolji od mene, a to znači da ću sigurno još igrati, rekao je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.