REAL MADRID

Anćeloti pronašao nasljednike Kazemiru, Modriću i Krosu

Anćeloti dijelom i zbog toga tvrdi da Real Madrid ima garantovanu budućnost

Uspješna "smjena straže" koja se u potpunosti tek treba dogoditi temelji se na iskustvu novih protagonista uprkos njihovoj mladosti. AFP

G. Š.

8.5.2022

Madridskom Realu doslovno cvjetaju ruže, uzeli su Primeru, na dobrom su putu prema novom naslovu prvaka Evrope. Najveći dio toga što su ove sezone uradili ide na račun preporođenog Karima Benzeme, no prava snaga ekipe je u sredini polja gdje i dalje ordinira stari trojac Kazemiro-Modrić-Kros. Njih su trojica zajedno stari puni jedan vijek i ma ko na to kako gledao, smjena generacije je neminovna. 

Neki novi klinci

Trener Madrižana Karlo Anćeoti (Carlo Ancelotti) ipak nimalo ne brine jer već ima rezervno rješenje. Legitimni nasljednici su Frederiko Valverde (Federico), Eduerdo Kamavinga (Camavinga) i Dani Sebaljos (Ceballos), piše prestižni "As".

- Smjena generacija je savršena ako je između igrača i njegove "zamjene" desetetak godina razlike. A to je upravo ono što dijeli Kasemira (30 godina), Kroosa (32) i Modrića (36) te s druge strane Kamavingu (19), Valverdea (23) i Sebaljosa (25).

Anćeloti dijelom i zbog toga tvrdi da Real Madrid ima garantovanu budućnost.

Uspješna "smjena straže" koja se u potpunosti tek treba dogoditi temelji se na iskustvu novih protagonista uprkos njihovoj mladosti. Najbolji primjer je odlični Kamavinga. Kao profesionalac, francuski Angolanac odigrao je 124 utakmice u Renu i Realu, od toga 17 u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. U posljednjim revanšima protiv Čelzija i Sitija bio je na odličnom nivou.

Isto tako, Urugvajac Valverde mogao bi za svoju zemlju nastupati na OI (U-23), a ipak je već sada zaslužio mjesto u prvoj postavi Urugvaja za skorašnji SP. "El Halcon" (Sokol) nije bio u glavnim ulogama. No, zatvorit će sezono s otprilike 150 odigranih utakmica za Real i uvijek je bio na nivou.

Treći član trija, Sebaljos, nogometaš je čija se budućnost radikalno promijenila u zadnjih mjesec. Do aprila je na terenu dobio samo 75 minuta, a sada je relevantan eksponat tima. Pomogao je s klupe protiv Čelzija i Sitija, bio je u prvoj postavi u Pamploni i u 4-0 pobjedi protiv Espanjola. Ugovor mu ističe uskoro, 2023. godine, te će ovog ljeta, ali i ranije, razgovarati s Anćelotijem. Kako sada stvari stoje, on ozbiljno na njega računa, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.