KANDIDAT ZA ZLATNU LOPTU

Karim Benzema otkrio tajnu "panenke" protiv Manchester Cityja

To je pogodak koji bi mogao obilježiti ovosezonsku Ligu prvaka, jer su Kraljevi bili "na konopcima", a Benzema je pri rezultatu 4:2 za Građene bio vrlo hrabar i izveo je pravo remek-djelo

Trenutak kada je Benzema postigao gol iz penala u prvoj utakmici. Agencije

H. J. I.

16.5.2022

Glavni ovogodišnji kandidat za Zlatnu loptu, francuski napadač Karim Benzema, je u razgovoru za UEFA-u otkrio.

To je pogodak koji bi mogao obilježiti ovosezonsku Ligu prvaka, jer su Kraljevi bili "na konopcima", a Benzema je pri rezultatu 4:2 za Građene bio vrlo hrabar i izveo je pravo remek-djelo.

- Dugo sam pokušavao i čekao sam pravi trenutak, u ovakvoj utakmici s velikim pritiskom. Na ovaj način pritisak je nestao. Bilo je pritiska, normalno je. Ali to je pozitivan pritisak, neka vrsta opterećenja koja dopušta ovakve stvari. To je moje mišljenje, za ostale ne znam. Spustio sam loptu i znao sam da ću to učiniti. Nisam mislio ni na šta drugo, mislio sam samo na to - kazao je Benzema.

Na fotografijama tokom izvođenja penala prikazano je kako Benzema gleda u sudiju sve do njegovog zvižduka.


- Uvijek to radim. Ne samo ovaj put. Ako to ne učinim, onda ne vidim i ne čujem jasno. Toliko sam fokusiran da više ništa ne čujem u tom trenutku. Samo sam fokusiran na moj udarac, nadajući se da će lopta ući - otkrio je napadač Reala.

Još jedan detalj privukao je pažnju. Benzema je pogledom pratio loptu do njenog ulaska u mrežu. Francuz tvrdi da to nije strah i strepnja dok očekuje da li će lopta ući u gol.

- Ne, nije bio strah. Držao sam pogled na lopti jer je to bio dobar udarac. Zato sam je gledao, a ne zato što sam mislio da će pogoditi prečku, nego zato što je to bio lijep udarac. Samo sam gledao i čekao prije nego što sam proslavio gol - kazao je Benzema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.