PREMIER LIGA

Dva fudbalera Mančester sitija dobila priznanja za najbolje igrače sezone

Iza sebe ostavio preostalu sedmoricu nominovanih: Trenta Alekander-Arnolda, Džeroda Bouena, Žoaa Kansela, Bukajoa Saka, Mohameda Salaha, Son Hjung Mina i Džejmsa Vard Prauza.

Salah i De Brujne. Arhiva

G. Š.

21.5.2022

Arhitekta igre Mančester sitija Kevin de Brujne najbolji je igrač Premier lige u sezoni na izmaku. Bez konkurencije u društvu fudbalskih arhitekti modernog doba Kevin de Brujne postao je sinonim za kreaciju, a učinak ostvaren u takmičarskoj godini na izmaku bio je povod da bez previše neizvijesnosti ponese nagradu najboljeg igrača Premier lige u sezoni 2021/22.


Osam nominovanih

Belgijanac je ponovio uspjeh iz sezone 2019/20 i tako se pridružio Tijeriju Anriju, Kristijanu Ronaldu i Nemanji Vidiću, koji su više puta osvajali pomenuto priznanje.

Fenomenalu sezonu, De Brujen je ukrasio sa 15 pogodaka i sedam asistencija na 29 utakmica, a lični učinak će imati priliku da popravi u posljednjem kolu protiv Aston Vile u kojem će Siti za cilj imati da pobjedom odbrani titulu.

Odluka o najboljem u takmičarskoj sezoni na izmaku donijeta je sabiranjem javnih glasova, sa glasovima kapitena svih premijerligaša i grupe odabranih fudbalskih stručnjaka, a De Brujne je iza sebe ostavio preostalu sedmoricu nominovanih: Trenta Alekander-Arnolda, Džeroda Bouena, Žoaa Kansela, Bukajoa Saka, Mohameda Salaha, Son Hjung Mina i Džejmsa Vard Prauza.


Foden najbolji mladi igrač

Uz De Brujnea individualno priznanje ponio je još jedan član Građana Fil Foden koji je proglašen za najboljeg mladog igrača u aktuelnoj premijerligaškoj sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.