LIGA NACIJA

Pogledajte kako je Benzema dočekao Mbapea na pripremama Trikolora

Fotografija nije usmjerena protiv Mbappea, istakao je nedavno napadač Reala

Benzema i Mbape. Arhiva

G. Š.

31.5.2022

Napadač PSG-a Kilijan Mbape (Kyllian Mbappe) odbio je Real Madrid i odlučio ostati u Parizu, gdje će ostati do ljeta 2025. godine. Ovaj potez mladog Francuza razočarao je navijače "Kraljevskog kluba", rukovodstvo kluba iz Madrida, ali i igrače. Mnogi mediji su jednu objavu Karima Benzeme intepretirali na način da je poslao žestoku poruku svom sunarodnjaku.

Podsjetimo, Benzema je objavio legendarnog repera Tupaca Shakura, čiji je veliki obožavatelj. U pozadini se vidi čovjek za kojeg se smatra da je izdao Tupaca te da je zbog njega ubijen prije 26 godina. Mnogi su zaključili da je to poruka Mbapeu, no Benzema se brzo ogradio od toga.

- Fotografija nije usmjerena protiv Mbappea. Objavio sam je jer volim Real Madrid, najveći klub na svijetu. Ništa drugo, nikakve izdaje ili slično. Pogledate li na moj Instagram, vidjet ćete da sam objavio puno Tupacovih fotografija, kojeg obožavam. Ne bih objavio fotografiju kako bih poslao poruku. Kada bih imao nekome nešto reći, učinio bih to lično - istakao je Benzema, koji je jučer dočekao Mbapea na pripremama reprezentaciji Francuske.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.