NAJBOLJI STRIJELAC IKADA

Džeko na današnji dan prije 15 godina debitovao za reprezentaciju: "Niko i ništa nije bitnije od BiH!"

Prebrzo lete godine, a sjećam se, kao da je jučer bilo, tog ponosa i sreće kada sam dobio priliku za igru u utakmici protiv Turske, napisao je Džeko

Džeko: Debitovao za bh. reprezentaciju prije 15 godina. Facebook

E. Ć.

2.6.2022

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i najbolji strijelac u historiji našeg državnog tima Edin Džeko oglasio se večeras na Facebooku i prisjetio se debija za "Zmajeve".

Danas je tačno 15 godina od utakmice protiv Turske kada je Džeko ušao u igru, a onda postigao zaista sjajan pogodak.

- Danas je 15 godina od dana kada sam prvi put obukao najdraži dres. Prebrzo lete godine, a sjećam se, kao da je jučer bilo, tog ponosa i sreće kada sam dobio priliku za igru u utakmici protiv Turske!

Još se sjećam i onog osjećaja kada sam shvatio da je jedna lopta, koju sam ja šutirao, završila u mreži. Nevjerovatna je to emocija. Bio je to moj prvi gol i moja prva pobjeda u dresu Bosne i Hercegovine i početak jedne nevjerovatne priče, koju još pišem i pisat ću, koliko god mogu, jer za mene je dres Bosne i Hercegovine, šta god neko mislio, poseban.


Bilo je uspona i padova, kritika i kada je trebalo i kada nije, bilo je sreće, suza radosnica, ali nikad nisam prestao vjerovati u to da će doći bolji dani. Dolazili su i prolazili i opet će. Bilo ih je loših, preloših, ali i dobrih, predobrih. Nevjerovatnih!

Sada, kada pogledam iza sebe i ovih 15 nevjerovatnih godina u dresu BiH, samo mi je jedna rečenica u mislima:

"Ništa i niko nije bitniji od Bosne i Hercegovine."

Ni slutio nisam tog 2. juna 2007. šta me sve čeka, šta nas sve čeka i znam da je nekad moglo i bolje i više, ali znam i to da sam uvijek davao onoliko koliko sam mogao u tom trenutku.

Fudbal je konstantno dokazivanje, a ja još imam želje i snage da, zajedno sa novom generacijom, kojoj itekako treba podrška, pokušam Bosni i Hercegovini pokloniti još poneku pobjedu! - poručio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.