KAPITEN "ZMAJEVA"

Džeko utučen stao pred kamere i govorio o opraštanju iz reprezentacije: Ne znam, vidjet ćemo

Momci su danas pokazali da imaju kvalitet i mislim da je šteta za ove mlađe igrače. Vidio sam ih i da plaču, rekao je Džeko

Džeko: Ostaje žal. Screenshot / BHRT

E. Ć.

21.3.2024

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko je reagovao nakon šokantnog i bolnog poraza od Ukrajine nakon preokreta u okviru polufinala baraža za Evropsko prvenstvo (1:2).

- Tužno je što smo primili golove iz kontre. Momcima se ne može ništa reći, svi su dali maksimum. Oko 70 minut vidio sam nekoliko naših igrača da imaju igrača. 

Nije to neko opravdanje, štaviše to se ne bi trebalo dešavati. Ali može se reći da su momci dali više od maksimuma. Nažalost, nije bilo dovoljno, ali mislim da smo zaslužili mnogo, mnogo više - rekao je Džeko.

Kazao je kako je ovo bila jedna od boljih utakmica naše selekcije u posljednjih godinu-dvije.

Upitan koliko je ova utakmica pokazala da reprezentacija ima kvalitet, odgovorio je:

- Momci su danas pokazali da imaju kvalitet i mislim da je šteta za ove mlađe igrače. Vidio sam ih unutra i da plaču. Vidjeli su da smo bili dobro i da smo zaslužili pobjedu.

Džeko je dobio pitanje da li će igrati za reprezentaciju u Ligi nacija.

- Ne znam, vidjet ćemo. U ovom trenutku vruće glave ne bih da govorim. Svi smo nekako neočekivano tužni, pogotovo nakon tih odličnih 80-85 minuta - poručio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.