DAILY MIRROR

Salah će karijeru nastaviti u Barceloni

Trenutno se ne fokusiram na svoj ugovor, uopće ne želim biti sebičan, rekao je egipatski fudbalski princ

Mohamed Salah. Arhiva

G. Š.

5.6.2022

Liverpul je ostao bez sjajnog Sadia Manea, koji odlazi u minhenski Bajern našeg Hasana Salihamidžića. Međutim, nije to najgora vijest za armiju navijača "Redsa". Naime, sve se glasnije priče o tome da bi Mohamed Salah za godinu trebao prijeći u Barcelonu.

Egipatski fudbalski princ već je u nekoliko navrata odbio podužiti ugovor koji mu s Liverpulom istječe za u junu 2023. godini. Uoči finala Lige prvaka, koje su "Redsi" izgubili 1:0 od Real Madrida, Salah je potvrdio da će sljedeće sezone sigurno ostati u Liverpulu. Govoreći na pres konferenciji prije utakmice, Salah je izjavio: 

- Trenutno se ne fokusiram na svoj ugovor, uopće ne želim biti sebičan. Ne želim pričati o novom ugovoru, imamo dosta vremena – ostajem i sljedeće sezone, sigurno.

Naravno da je to odgovor koji teško može utješiti Liverpul, jer za godinu će moći otići besplatno. 

"Daily Mirror" tvrdi da je Barcelona poručila Salahu da se "može pridružiti njihovoj nadolazećoj galaksiji zvijezda na Nou Kampu sljedećeg ljeta." Barcelona ga ovog ljeta ne može dovesti zbog financijskih problema, ali mogućnost besplatnog dovođenja Salaha, koji je ionako odavno bio označen kao Mesijev (Messi) nasljednik, svakako neće propustiti. Novinar "Daily Mirrora" na kraju zaključuje da je poziv Barcelone glavni razlog zbog kojeg Salah odugovlači s dogovorom o novom ugovoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.