VAŽAN TRIJUMF ZA BUDUĆNOST

Elvir Bolić za "Avaz": Dobro je što odlučujemo sami o sebi, moramo poraditi na igri zadnje linije

Ovaj trijumf ostavio nas je na prvom mjestu u grupi, a do kraja nam ostaje domaćinstvo Crnoj Gori, te gostovanje Rumuniji

Bolić uglavnom zadovoljan prikazanim. SCSPORT

Piše: M. Kadić

15.6.2022

Fudbalska selekcija BiH sinoć je u Zenici na stadionu Bilino polje, u okviru 4. kola grupe 3 Lige B Lige nacija, bila bolja od Finske.

Utakmica je završena pobjedom "Zmajeva" 3:2, a izabranici Ivajla Peteva slavili su golovima Džeke (dva) i Pjanića. Ovaj trijumf ostavio nas je na prvom mjestu u grupi, a do kraja nam ostaje domaćinstvo Crnoj Gori, te gostovanje Rumuniji, pa je jasno da su "Zmajevi" u odličnoj poziciji da osvoje prvo mjesto.

Samopouzdanje

Utakmicu je ispratio i jedan od najboljih golgetera koje je ova zemlja imala, Elvir Bolić, a u razgovoru za portal "Avaza" istakao je kako je osam bodova nakon četiri meča, kad se sve sabere i oduzme, dobar posao.

- U ovom trenutnom stanju mislim da je pobjeda došla u pravi čas. Pogotovo je bitna pobjeda radi samopouzdanja. Nekad, naravno, treba imati i sreću. Momci su pokazali karakter, bilo je nekog rada i treba stati iza njih i nadam se da će naredne utakmice dati kvalitet koji će imati kontinuitet i koji će se pokazivati iz utakmice u utakmicu, kaže Bolić.

Veliki problemi evidentni su u našoj zadnjoj liniji gdje su sinoć stoperski par Ahmedhodžić - Hadžikadunić u nekoliko navrata jako loše reagovali, a sigurno da se razlog takvog nastupa može, između ostalog, pronaći i u njihovom neiskustvu, ali i umoru s obzirom na napornu sezonu koju imaju iza sebe.

- Upravo zbog njih dvojice važno je da smo pobijedili jer bi u slučaju poraza veliko breme na njih palo, a mladi su fudbaleri i tek treba da dokažu da vrijede. Sigurno da treba raditi na tim greškama jer smo dali previše pozicija Fincima za postizanje gola, smatra Elvir.

Nezgodna grupa

Našu grupu Elvir smatra izuzetno nezgodnom s protivnicima koji nisu nimalo naivni.

- Kad ih gledaš to nisu atraktivne ekipe, ali smo imali mnogo problema s Fincima i Crnogorcima. Grupe je teška, ali najbitnije je da mi sami odlučujemo o sebi, zaključio je Bolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.