DERBI KOLA

Felaini se probudio: Šandung ne da krunu u Kini

Belgijanac je blistao u dresu Evertona, nije se proslavio u Mančester junajtedu, a posljednje tri godine je u Šandungu

Maruan Felaini. AFP

G. Š.

16.6.2022

Kineska elita je ove sezone drastično oslabljena u odnosu na prethodne godine. Nema više velikih ulaganja, bacanja novca na skupa pojačanja. Stranci su se razbježali, ali po neka zvijezda je ostala. Uz Brazilca Oskara iz Šangaj Porta, najpoznatiji igrač u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu je Maruan Felaini. Belgijanac je blistao u dresu Evertona, nije se proslavio u Mančester junajtedu, a posljednje tri godine je u Šandungu.

Veteran je prošle godine donio titulu ovom timu, a i ove sezone je Šandung jedan od favorita. Poslije tri kola šest bodova za šampiona. Jedini poraz je doživljen od Henana. Felaini je tek u trećem kolu postigao prvenac ove godine u pobjedi od 1:0 protiv Guangdžou Sitija prošle nedjelje. Ušao je u igru u nastavku i zatresao mrežu tima koji je prije nekoliko godina s klupe predvodio Dragan Stojković Piksi.

Branilac krune danas (13.30 sati) igra na neutralnom terenu protiv Čangčuena Jataja, tima koji je bez poraza u prva tri kola. Sakupio je pet bodova, a primio je samo dva gola. Osim Felainija, Šandung ima trojicu Brazilaca – Krajsona, Žadsona i Mojzesa, kao i Korejanca Son Juna. I Čangčuen ima Brazilce, Erika i Negaa, a od inostranih fudbalera su tu i Danac Okore i Južnoafrikanac Ndlovu. Prošle sezone je Šandung osvojio četiri boda protiv Jataja. U prvom odmjeravanju snaga je bilo 2:1, dok je u drugom duelu bilo 1:1. Na četiri posljednje utakmice ovih timova dolazio je tip 2-3 gola. 

Kvota u Mozzartu da će opet da bude dva ili tri gola je 1,95. Pogledaj sve ostale kvote na Mozzart Best siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.