SENEGAL

Ne zanimaju ga milionske jahte i skupa ljetovališta: Mane svratio do rodnog mjesta i zaigrao fudbal u blatu

Mane tokom odmora uvijek želi da barem na neki način pomogne svom narodu, a tako je bilo i ovaj put

Mane i društvo igrali fudbal u nemogućim uslovima. PRINTSCREEN

M. K.

16.6.2022

Mnogi poznati igrači tokom ljeta uživaju na odmoru i na svojim skupocjenim jahtama i ostrvima, ali nisu se baš svi odlučili za takav tip odmora.

Postoje oni koji su mnogo jednostavniji i skromniji i kojima novac i bogatstvo nisu najvažniji u životu. 

Takav je definitivno i Senegalac Sadio Mane koji svaku priliku koristi da se vrati u svoju zemlju kako bi što više vremena proveo sa svojom porodicom i prijateljima.

Mane tokom odmora uvijek želi da barem na neki način pomogne svom narodu, a tako je bilo i ovaj put. Naime, on je odigrao humanitarni meč na blatnjavom terenu, u mjestu u kojem je odrastao, a tu su se pojavile mnoge senegalske zvijezde.


Utakmica se igrala jučer u mjestu Bambali na jugu Senegala gdje je Mane odrastao, a tu su još bila poznata fudbalska imena poput El Hadži Diufa (El Hadji Diouf), papisa Sisea (Papiss Cisse), Mbaeja Dinjea (Mbaye Diagne)... i drugih.

Mane je odlučio da organizuje ovu utakmicu kako bi sakupio novac za svoje selo u kojem je rođen. On već godinama pomaže svom narodu, a posebno građanima u mjestu gdje je odrastao, pa je tako nedavno donirao skoro milion funti za izgradnju bolnice u Bambaliju, ali i izgradnju nove škole. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.