PRIJELAZNI ROK

Zvijezda Barcelone želi u Čelzi samo pod jednim uslovom

Londonski klub Dembelea vidi kao potencijalnu zamjenu za Romelua Lukakua koji će se nakon slabe povratničke sezone, vjerojatno ponovno oprostiti od Čelzija

Usman Dembele. AFP

G. Š.

19.6.2022

Ugovor Usmana Dembelea (Ousmane) s Barcelonom ističe za nekoliko dana - 30. juna, a i dalje se ne zna gdje će nastaviti karijeru, prenosi SN. Za usluge 25-godišnjeg Francuza zagrizao je Čelzi koji bi ga rado u svoje redove doveo bez plaćanja odštete.

Londonski klub Dembelea vidi kao potencijalnu zamjenu za Romelua Lukakua koji će se nakon slabe povratničke sezone, vjerojatno ponovno oprostiti od Čelzija. Dembele je zainteresiran za transfer u tim Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel), ali pod uslovom da mu njemački strateg može garantirati mjesto u udarnoj postavi. Dvojac je sarađivao zajedno u Borusiji Dortmund u sezoni 2016/17, nakon čega je Dembele otišao u Barcelonu u transferu vrijednom čak 140 miliona eura.

Razdoblje u katalonskom klubu obilježeno je mnoštvom povreda, kao i nekim nesuglasicama izvan terena, a ni navijači nisu bili potpuno zadovoljni njegovim predstavama. Unatoč svemu, iza sebe je ostavio svoju najbolju sezonu u Barceloni, s 13 asistencija bio je najbolji asistent španjolske lige zbog čega nije isključeno da će i iduće sezone možda ponovno nositi isti dres.

- Nadam se da će ostati u klubu, pomogao nam je puno zadnjih pola godine. Upisao je puno asistencija i igrao odlično u mnogo utakmica – izjavio je trener Barcelone Ćavi (Xavi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.