FK VELEŽ

Ofanzivac "Rođenih" Nemanja Anđušić za "Avaz": Odlazak Feđe je bio šok, ali ekipa se odlično prilagođava Osimovim metodama

Anđušić i ostatak ekipe čekaju boljeg iz duela Alaškerta (Armenija) i Hamrun Spartansa (Malta)

Anđušić iza sebe ima solidnu sezonu. FK VELEŽ

Piše: M. K.

30.6.2022

Krilni napadač Nemanja Anđušić jedan je od glavnih aduta Veleža u posljednjih par sezona koliko je već u timu Mostaraca.

Ovaj fudbaler koji je prije Veleža branio boje Trabzona, Sarajeva, Olimpika, Travnika, Mladosti (DK), Čelika... ponovo će s "Rođenima" igrati evropsko takmičenje Konferencijsku ligu, baš kao i lani.

Anđušić i ostatak ekipe čekaju boljeg iz duela Alaškerta (Armenija) i Hamrun Spartansa (Malta), a Velež koji je osvajač Kupa za ovu sezonu igrat će odmah 2. pretkolo navedenog takmičenja.

U razgovoru za portal "Avaza", Nemanja ističe kako su za Velež nepoznanica i jedan i drugi potencijalni protivnik.

- Mislim da su nam nepoznanica i jedni i drugi isto kao i mi njima i ko god da nam dođe za protivnika mislim da imamo dobre šanse za prolazak dalje. Fokusirani smo samo na nas i na našu igru, kaže Anđušić.

Veleža je ove sezone preuzeo trofejni bh. trener Amar Osim, a o radu s novim šefom, nakon odlaska Feđe Dudića na klupu Sarajeva, Nemanja kaže:

- Stigao nam je novi trener sa velikim iskustvom i velikim rezultatima, zadovoljstvo je raditi sa njim. On gaji neki drugi stil igranja na koji se dobro privikavamo i mislim da ćemo napraviti dobre rezultate uz dobru igru, optimista je naš sagovornik.

Nemanja s peharom Kupa. FK VELEŽ

Odlazak Dudića, koji je s Veležom ostvario sjajne rezultate u posljednje dvije - tri sezone, šokirao je mnoge u klubu i timu.

Ipak, sve je to dio karijere jednog profesionalnog fudbalera koji često kroz karijeru može promijeniti na desetine trenera.

- Sigurno da je bilo iznenađenje za sve u timu. Ali život ide dalje, mi nastavljamo raditi gdje smo stali, a Feđi želim puno sreće u novom klubu, rekao nam je Nemanja Anđušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.