PRIJELAZNI ROK

Sastavljena najskuplju ekipa od igrača transferiranih ovog ljeta: Njena cijena je skoro pola milijarde eura

Klubovi su nešto oprezniji nego prije pandemije koronavirusa, ali veliki novac se svejedno troši

Cijena transfera Tšuamenija je najveća ovoga ljeta. Agencije

Er. B.

3.7.2022

Ljetni prijelazni rok je službeno tek počeo, a već se dogodilo nekoliko velikih transfera. Klubovi su nešto oprezniji nego prije pandemije koronavirusa, ali veliki novac se svejedno troši. Da je to tako pokazuje i najskuplja ekipa ovog prijelaznog roka koja je plaćena 459,5 miliona eura, prenosi SN.


Golman i defanzivci

Najskuplji golman trenutno je Gavin Bazunu, reprezentativac Irske koji nije dobio pravu priliku na "Etihadu" te je za 14 miliona eura prešao u redove Sautemptona.

Na desnom beku je Ramus Kristensen, još jedan igrač na kojem je Salcburg lijepo zaradio. Danski reprezentativac je došao prije tri godine iz Ajaksa za 5 miliona eura, a sada je otišao u Lids za 13 miliona. I stoperski par dolazi iz kluba s Otoka. Radi se o Svenu Botmanu, kojeg je Njzkasl kupio od Lila za 37 miliona eura, te Nayefu Aguerdu, koji je iz Rena prešao u Vest Hem za 35 miliona eura. 

Na lijevom beku je prvi igrača čiji se transfer nije dogodio u neki od premierligaških klubova. Riječ je o Mathiasu Oliveri koji je za 11 miliona eura iz Hetafea prešao u Napoli.

Vezni red i napad

Vezni red predvodi Aurelien Tchouameni, veliko pojačanje Reala koje je u 'Kraljevski klub' došlo iz Monaka za 80 miliona eura što je, trenutno, i najskuplji transfer cijelog ljeta. Tu je i Vitinha, 22-godišnji Portugalac koji je za 41,5 miliona eura iz Porta prešao u PSG. Portugalac je i Fabio Vieira, i on je otišao iz Porta i to u Arsenal za 35 miliona eura.

U napadu se opet vraćamo transferima klubova iz engleske lige. Predvodi ga Erling Haaland koji je iz Borusije Dortmund za 60 miliona eura prešao u Mančester siti, a tu su još Darwin Nunez, pojačanje Liverpoola kojeg su Redsi platili Benfici 75 miliona eura, te Richarlison koji je za 58 miliona eura dres Evertona zamijenio novim -  Totenhemovim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.