REAL MADRID

Toni Kros: Ovo nije dio u kojem uživamo jer nemamo utakmice koje se računaju na bilo koji način

Međutim, svjesni smo uloge priprema, rekao je fudbaler "Kraljevskog kluba"

Toni Kros. Arhiva

G. Š.

27.7.2022

Malo je fudbalera koji su tako iskreni i uvijek kažu šta misle i osjećaju, kao Toni Kros (Kroos). Njemački fudbaler se trenutno nalazi na američkoj turneji sa Real Madridom.

- Ovo nije dio u kojem uživamo jer nemamo utakmice koje se računaju na bilo koji način, rekao je Kros i dodao:

- Međutim, svjesni smo uloge priprema – kako ih odradimo tako će nam biti tokom cijele sezone. Znamo koliko je važno da fizički budemo spremni za sve ono što nas čeka narednih nekoliko mjeseci, a čeka nas dosta.

Ovo nije prvi put da Kros otvoreno priča na ovaj način o pripremama. Pored toga Nijemac, koji ima ugovor sa Realom na još godinu, otvoreno je govorio i zašto nije prihvatio ovoga ljeta da produži ugovor sa "Kraljevskim klubom", rekavši da želi da vidi u kakvoj će formi biti sljedećeg ljeta. Najavio je čak i mogućnost odlaska u penziju ili odlazak u neku egzotičnu ligu. 

On je istakao da mu nije cilj da samo prima platu i živi od stare slave, već će onoga trenutka kad osjeti da ne može više održavati formu na visokom nivou sam otići u penziju, iako neki smatraju da je sa njegove 32 godine prerano govoriti o tome. Pogotovo što ima odlične rezultate fizičke spreme na svim pregledima, on ne odustaje od svog stava, piše SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.