PREMIJER LIGA BIH

Haris Alihodžić za “Avaz": Očekujem punu Grbavicu

Pobjeda protiv Zrinjskog imat će veću dimenziju ako pobijedimo Široki, rekao je trener Plavih

Alihodžić: Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju. FK Željezničar

Piše: A. Vatreš

31.7.2022

Nakon velike gostujuće pobjede nad aktuelnim prvakom Zrinjskim (1:2), fudbalerima Željezničara večeras (19 sati) predstoji domaći duel s Širokim Brijegom, koji dočekuju u odličnom raspoloženju.


Liderska pozicija


Očekivanja od nedjeljne utakmice trećeg kola iznio nam je trener asistent u stručnom štabu kluba s Grbavice Haris Alihodžić (54).

- Očekujemo punu Grbavicu, a razlog je sigurno ta velika pobjeda u Mostaru protiv Zrinjskog, ekipe koja je bila šampion i koja je prošla u treće pretkolo Konferencijske lige. Ta pobjeda imat će sigurno veću dimenziju ako pobijedimo Široki, isključivo zbog toga što su oni prva ekipa na tabeli i što bi mi preuzeli lidersku poziciju. A to bi u ovom trenutku bio veliki uspjeh za nas – rekao je Alihodžić za “Dnevni avaz”.


Puni sastav

“Plavi” će današnji meč dočekati u punom sastavu.

- Nemamo problema s kadrom. On će biti isti kao i protiv Zrinjskog. Možemo računati na sve igrače, s obzirom da je tek početak, nemamo kartona i povreda, što pokazuje veoma dobar rad na pripremama. Rijetkost je da jedna ekipa obavi sedam sedmica treninga a da nijedan igrač nije povrijeđen. To je rezultat stručnog i kvalitetnog rada – istakao je Alihodžić.

- Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju jer će to biti istinski fudbalski spektakl – dodao je Alihodžić.

O pojačanjima

Na Grbavicu su ovog ljeta stigla četiri nova igrača.

- Zadovoljni smo s obzirom čime smo raspolagali. Doveli smo to što smo uspjeli da dovedemo. To su četiri igrača. Dženis Beganović se vratio i zauzeo svoje mjesto u startnoj postavi. Santos je veoma kvalitetan, prodoran igrač, koji će svoje kvalitete pokazati tek u narednom periodu. Stjepan Vego je donio konkurenciju na lijevom boku, a svoje kvalitete ima i Dženan Haračić, da nema ne bi bio tu. Na njemu je da svaku svoju šansu iskoristi – kazao je Alihodžić.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.80. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.