TRENER SLOGE

Jagodić nakon utakmice: Željo je veliki klub, želim mu da se što prije izvuče iz problema

Znali smo kakav ambijent nas čeka. Postavili smo se malo čvršće, čekali smo svoje šanse ali nismo bili precizni, rekao je Jagodić

Jagodić: Čestitao Željezničaru. Rade Šeslak

E. Ć.

4.11.2023

Željezničar je savladao dobojsku Slogu u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Jedini gol na Grbavici viđen je u 79. minuti kada je pogodio rezervista Dženan Haračić. Nakon susreta, Haris Alihodžić i Vlado Jagodić dali su izjave. Jagodić je svojom izjavom oduševio navijače Željezničara.

- Teško je držati kontinuitet, nismo mi još spremni za neke velike rezultate u serijama. Znali smo šta nas očekuje. Znali smo kakav ambijent nas čeka. Postavili smo se malo čvršće, čekali smo svoje šanse ali nismo bili precizni. Željezničar je bio dominantan u onoj tzv. dugoj lopti.

- Mojim igračima nemam šta prigovoriti, jer je 79 minuta bila vaga da li ćemo mi otići u neku kontru ili će Željo dati gol. Ja Želji čestitam i želim mu da se što prije izvuče iz problema jer je to veliki klub. A ja moram da pohvalim ambijent. Ne može čovjek reći da mu nije žao kada izgubi, ali ovakva utakmica je lako mogla otići i na drugu stranu - rekao je Jagodić.

Nasuprot njega tim je vodio Haris Alihodžić nakon smjene Nermina Bašića.

- Najavili smo da će utakmica biti teška. Sloga ima kvalitetnu ekipu. Na našu sreću nismo primili gol, dali smo taj u 79. i zasluženo pobijedili.

Ja sam normalno bio uz igrače, ali nisam tu bio na terenu s njima. U ovim odlukama imamo tri trenera koja su ostala tu nakon smjene Bašića ,tu je i Bekrić, ali važno da je urodilo plodom - kazao je Alihodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.