TRENER DOBOJSKE SLOGE

Jagodić: Bila bi katastrofa da ispadnu dva kluba iz RS, zato moramo zapeti iz petnih žila

Sloga je trenutno 9. sa 34 boda, a u posljednjem kolu igra protiv Borca

Jagodić: Slogi treba pobjeda za siguran opstanak. Screenshot

E. Ć.

26.5.2023

Trener dobojske Sloge Vlado Jagodić najavio je utakmicu koju će njegov tim igrati s Borcem u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

Sloga je trenutno 9. sa 34 boda, koliko imaju i Posušje, Tuzla City i Igman. Eventualnom pobjedom Dobojlije bi osigurale opstanak, mada im je prema nekim kalkulacijama dovoljan i neriješen rezultat.

Igra protiv "svojih"

Jagodić je u prošlosti vodio Borac u čak pet mandata, a sada će protiv "svojih" morati da se vadi.

- Borac je u ovom duelu rasterećen i neopterećen, a takav onda može da bude najopasniji. Naravno da mi više nemamo popravni, moramo da razmišljamo o pobjedi. 

U posljednjem kolu se svašta može dešavati i da ne bismo zavisili od drugih, mi moramo da razmišljamo o pobjedi bez obzira ko nam je protivnik - rekao je Jagodić za Mondo.

Ne bavi se spekulacijama

Jagodić je istakao kako bi za fudbal u RS bilo katastrofalno kada bi ispala dva tima iz manjeg bh. entiteta.

- Kad sam preuzeo ekipu, rekao sam da je 36 bodova potrebno za opstanak, i u ovom trenutku je to tačno. Uzimajući u obzir da direktno zavisimo od utakmice u Tuzli, onda moramo da mislimo o pobjedi i dolasku na 37 bodova jer imamo lošiji skor sa Slobodom. 

Ne želim da se bavim spekulacijama, ali možemo i sa porazom da ostanemo u ligi ako bi se na Koševu desilo što je očekivano, a to je da Sarajevo pobijedi Igman jer imamo bolji međusobni skor i od Igmana i od Leotara. 

Pogotovo bi katastrofa za fudbal RS-a bila da, ne daj bože, ispadnu dva kluba iz RS-a i moramo iz tog razloga da zapnemo iz petnih žila - poručio je Jagodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.