GENERALNA PROBA

Anćeloti: Volim zvati Kazemira, Krosa i Modrića Bermudski trougao jer lopta tamo nestaje

Nema tajni u fudbalu, rekao je trener Reala

Benzema i Anćeloti. Arhiva

G. Š.

31.7.2022

Real Madrid je sinoć savladao (2:0) Juventus u LA-u i upisao prvu pobjedu na pripremama. Strijelci za "Kraljevski klub" bili su Karim Benzema iz jedanaesterca i Marko Asensio (Marco), a trener "Los Blankosa" Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) imao je razloga za zadovoljstvo.

Pripreme za UEFA-in Superkup

- Bila je to dobra utakmica kojom smo završili predsezonu na dobar način, rekao je Anćeloti i dodao:

- Sada idemo nazad u Madrid pripremati se za UEFA-in Superkup.

Početna postava Reala u spomenutom duelu protiv Ajntrahta 10. avgusta mogla biti slična ili ista onoj iz finala Lige prvaka, odnosno onoj koja je počela duel protiv Juventusa. 

- Nema tajni u fudbalu. Nije sigurno da će isti igrači početi u Superkupu, jer još ima više od sedmice do utakmice. Ponekad imam dilema i moram procijeniti, vidjet ćemo, rekao je trener Reala .

Najslađe dvojbe Anćeloti ima u veznoj liniji. Početi sa starom gardom, Modrićem, Krosom (Kroos) i Kazemirom (Casemir) ili mladim snagama, Valverdeom, Kamavingom (Camavinga) ili Čuamenijem (Tchouameni). Ili ih sve izmiješati. Stara je garda dobila prednost protiv Juventusa.

Barcelona je složila fantastičnu ekipu


- Sviđaju mi se oba seta igrača, klasika i "rock and roll". Volim zvati Kasemira, Krosa i Modrića Bermudski trougao jer lopta tamo nestaje, komentirao je Anćeloti koji se osvrnuo i na moć Barcelone koja je ovog ljeta osjetno osnažila ekipu brojnim zvučnim pojačanjima.

- Barcelona je složila fantastičnu ekipu, ali ja se brinem o svoj tim. Barcelonu uvijek treba respektirati, zaključio je Anćeloti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.