GOLGETERI

Bilbija na vječnoj listi stigao Vagnera

To bio njegov ukupno 125. premijerligaški pogodak, te se tako izjednačio sa dosadašnjim rekorderom bh. elite Brazilcem Vagnerom (Wagner Santos Lago - Posušje i Široki Brijeg)

Nemanja Bilbija. Arhiva

Piše: G. Š.

1.8.2022

Zrinjski je sinoć pobijedio (4:1) Leotar, u 3. kolu m:tel Premijer lige BiH, a treći gol za "Plemiće" postigao je Nemanja Bilbija.


Ostao u Mostaru

To bio njegov ukupno 125. premijerligaški pogodak, te se tako izjednačio sa dosadašnjim rekorderom bh. elite Brazilcem Vagnerom (Wagner Santos Lago - Posušje i Široki Brijeg).

Napadač Zrinjskog već u narednoj utakmici ima priluku da postane najbolji strijelac Premijer lige BiH u historiju, a s obzirom na to da ima 31 godinu, sigurno će znatno podići ljestvicu koju je postavio Vagnera.

- Mislim da to uopšte nije sporno hoće li Bilbija nadmašiti Vagnera, pošto je ostao u našoj ekipi, a nova sezona je tek počela, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:


Za Zrinjski postigao čak 92 gola

- Mislim da se može vrtiti oko petnaestak golova bez problema. Naša ekipa vrijedno radi, on to sjajno koristi i sigurno je to dobar podstrek za dalje u prvenstvu, zaključio je prvi strateg Zrinjskog.

Bilbija je u m:tel Premijer ligi BiH igrao za Borac, Sarajevo i Zrinjski. U dresu Banjalučana postigao je 27 golova, za Sarajevo je šest puta bio strijelac, dok je u Zrinjskom postigao čak 92 pogotka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.