BARCELONA

Levandovski na Kamp Nouu ruši rekord Ronaldinja

Poljak je insistirao na odlasku iz minhenskog kluba s kojim je osvojio osam titula njemačkog prvaka, tri nacionalna kupa i pet superkupova

Robert Levandovski. Barcelona

G. Š.

3.8.2022

Novi napadač Barcelone Robert Levandovski (Lewandowski - 33) u petak bi trebao i službeno biti predstavljen navijačima katalonskog kluba na Kamp Nouu. Tom prilikom bi mogao biti srušen rekord kojeg je 2003. godine postavio Ronaldinjo (Ronaldinho).


Dodatne tribine

Legendarnog Brazilca, naime, tada je na Barceloninom stadionu dočekalo 25 hiljada navijača, a katalonski "Sport" tvrdi da će poljskog centarfora doći pozdraviti više od njih 30 hiljada fanova. Navodi se kako će vodstvo Barcelone morati otvoriti dodatne tribine kako bi mogli smjestiti sve fanove koji žele biti prisutni na predstavljanju Levandovskog.

Poljak je insistirao na odlasku iz minhenskog kluba s kojim je osvojio osam titula njemačkog prvaka, tri nacionalna kupa i pet superkupova. U sezoni 2019/2020 podigao je i „sveti gral“ klupskog nogometa – Ligu prvaka. Tokom osam sezona u dresu bavarskog diva nastupio je 375 puta i pritom postigao 344 pogotka, uz 72 asistencije.

Debi protiv Rajo Valjekana

Sada je počelo novo poglavlje u njegovoj karijeri, a čelnici „Blaugrane“ čvrsto vjeruju kako će ih upravo on odvesti na stare staze slave, uspjeha i trofeja. 

Za Barcelnu će službeno debitirati 13. avgusta u 1. kolu La Lige protiv Rajo Valjecana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.