PRIJELAZNI ROK

Konte kupio beka za 26.000.000 eura

Momak je porijeklom Nigerijac rođen je u Veroni, iz koje je prošlog ljeta stigao u Udineze na pozajmicu s pravom otkupa

Antonio Konte. Arhiva

G. Š.

9.8.2022

Totenhem je završio i sedmo pojačanje ovog ljeta. Momak o koje se mnogo govori posljednjih dana - Destini Udodži (Destiny Udogie - 19), stiže u London kod Antonija Kontea (Conte) u transferu vrijednom 26.000.000 eura. Kako se može čuti iz više relevantnih izvora, Udineze će odmah inkasirati 20.000.000, dok će preostalih 6.000.000 doći na ime bonusa. Također, italijanski klub je dogovorio da Udodži ostane u Udinama na pozajmici do idućeg ljeta.

Momak je porijeklom Nigerijac rođen je u Veroni, iz koje je prošlog ljeta stigao u Udineze na pozajmicu s pravom otkupa. Nakon što je u prvoj sezoni u dresu Zebri postao tinejdžer s najboljim učinkom u Seriji A (pet golova i tri asistencije kao ving bek), bilo je jasno da će ga klub iz Udina otkupiti. Baš kao što je bilo jasno da će teško uspjeti zadržati.

Konte pokazao je prstom, a Fabio Paratići (Paratici) odmah krenuo u realizaciju. Imajući u vidu da ga je platio svega 4.000.000 eura, Udineze je zaista sjajno zaradio...

Kako je Udodži već ugovorio lične uslove, preostaje još samo da tokom ove sedmice budu odrađeni ljekarski pregledi, nakon kojih će Totenhem objelodaniti da je pazario beka za budućnost. Beka po Konteovom ukusu, kojem predviđaju veliku karijeru i skori debi za reprezentaciju Italije kod Roberta Mančinija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.