ERADIVIZIJA

Može li se Vitese iskupiti protiv drugog prvoligaša iz Roterdama

Bukmejkeri Mozzarta i za danas su bili široke ruke i ponudili dvije kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu

Poslije tri kola samo su tri ekipe u Belgiji ostale neporažene. Agencije

Piše: G. Š.

12.8.2022

Petak je uvod za buran i bogat vikend. Lista parova je sve deblja, jer kreću i one najbolje lige na Starom kontinentu. Bukmejkeri Mozzarta i za danas su bili široke ruke i ponudili dvije kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu. U pitanju su dvojke na Gent protiv Ostendea u šampionatu Belgije, odnosno na Vitese u Roterdamu u sklopu 2. kola nizozemske Eredivizije.

Četvrto kolo

Poslije tri kola samo su tri ekipe u Belgiji ostale neporažene. Antverpen, Sint Trojden i tim koji otvara danas četvrto kolo, Gent. "Bizoni" su u prva dva kola remizirali sa Standardom u Liježu (2:2) i Sint Trojdenom (1:1), a prvu pobjedu su zabilježili u prošlom kolu. Poslije preokreta su savladali Vesterlo sa 2:1, pa će na krilima novostečenog samopouzdanja probati da sruše i Ostende. Riječ je o timu koji je nanizao dva trijumfa, nad Mehelenom (2:1) i Šarlroom (3:1), čime se iskupio za početni poraz od Anderlehta (2:0). 

Prošle sezone Gent nije nijednom savladao Ostende, na njegovom stadionu je izgubio sa 1:0, dok je kod kuće jedva izvukao 1:1.

Popravni ispit

Fudbaleri Vitesea su pretrpjeli debakl na otvaranju Eredivizije, kod kuće ih je deklasirao Fejnord sa 5:2. Pritom, Vitese je prvi poveo, ali vicešampion premijernog izdanja Lige konferencije je uspio da preokrene do kraja poluvremena. Kako to obično biva u nizozemskom fudbalu, kada je jednom Fejnordu krenulo... 

Sada će Vitese probati da se iskupi protiv drugog prvoligaša iz Roterdama, Ekscelsiora. Novi prvoligaš je takmičenje počeo pobjedom nad Kamburom sa 2:0. Posljednji put su Ekscelsior i Vitese odmerili snage u februaru prošle godine u Kupu Nizozemske. Tada je tim iz Arnema kao gost trijumfovao sa 1:0.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.50. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.