ZVIJEZDA PSG-A

Pogledajte Mbapeov najbrži gol u historiji francuske lige

Ovog puta mu je za takav poduhvat trebalo samo osam sekundi

Trenutak kad Embape zabija gol. SCREENSHOT

S. S.

22.8.2022

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) jučer je ponovo zadivio fudbalsku publiku. Ovog puta mu je za takav poduhvat trebalo samo osam sekundi. 

Naime, toliko je trebalo PSG-u da na početku utakmice s Lilom (Lille) u 3. kolu "Ligue 1" izvede loptu s centra, razmijeni par dodavanja i onda proigra Mbapea koji je jurnuo na gol domaće momčadi.

Lobovao domaćeg golmana

Francuski velemajstor pobjegao je defanzivcima Lila koji nisu bili ni svjesni šta se događa u tako ranom periodu utakmice i istrčao pred nemoćnog golmana domaće ekipe kojeg je lako prebacio loptom i postigao jedan od najbržih pogodaka u historiji fudbala.

Mbape je zabio nakon osam sekundi, što je najbrži pogodak u historiji Ligue 1 od 2006./07., kad su statističke kuće počele sakupljati podatke. 

Ipak, ovaj gol nije najbrži u historiji nogometa, nije ni blizu.

Najbrži gol poslije 2 sekunde

Najbrži pogodak ikad postigao je Marc Burrows u utakmici Cowes Sportsa i Eastleigh kada je odmah nakon izvođenja lopte s centra opalio po golu i zabio nakon samo dvije sekunde. 

Najbrži gol u historiji liga Petice je onaj koji je Rafael Leao postigao u decembru 2020. za Milan protiv Sasuola (Sassuolo) nakon samo 6.2 sekunde.

Gol možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.