PREMIJERŠIP

Čelzi u dramatičnoj završnici savladao Vest Hem, slavio i Totenhem

Odigrano šest mečeva 6. kola

Haverc: Zabio za pobjedu "Plavaca". TWITTER

Piše: A. V.

3.9.2022

U londonskom derbiju odigranom u sklopu 6. kola Premijeršipa, Čelzi je na Stamford Bridžu nakon drame i prokreta savladao Vest Hem s 2:1.

Nije bilo golova sve do 62. minute, kada je Majkl Antonio (Michail) doveo goste u vodstvo.

Uspio je domaćin poravnati u 76. minuti golom Bena Čilvela (Chilwell), a potom u 88. minuti preko Kaia Haverca (Havertz) stići do potpunog preokreta.

Dvije minute kasnije uslijedio je šok na Stamford Bridžu, koji je utihnuo nakon što je Maskvel Korne (Maxwel Cornet) zabio za 2:2. Ipak, njegov gol je poništen intervencijom VAR-a zbog faula.

Do domaće pobjede došao je i Totenhem, koji je također s 2:1 slavio protiv Fulama. 

Pjer Emil Hojbjerg (Pierre-Emile Hojbjerg) u 40. i Hari Kejn (Harry Kane) u 75. minuti su pogađali za domaće, dok je utješni gol za goste postigao Aleksandar Mitrović u 83. minuti.

U ostalim susretima, Brentford je s 5:2 slavio protiv Lidsa, Bornmut je u gostima s 2:3 pobijedio Notingem, Vulverhemton je s 1:0 pobijedio Sautempton, dok je duel Njukasla i Kristal Palasa završen bez golova 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.