GOSPODIN LIGA PRVAKA

Ronaldo poslije 20 godina u Evropa ligi, posljednji poraz u ovom takmičenju mu je nanio Partizan

Te 2002. godine Beograđani su slavili u Lisabonu, a u Beogradu su se igrali produžeci

Ronaldo: Junajted dočekuje Sosijedad. AP

E. Ć.

8.9.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano) vratio se u Evropa ligu nakon 20 godina. Mančester junajted je prošle sezone igrao jako loše, zbog čega je klub ostao bez Lige prvaka, a prva zvijezda tima i "gospodin Liga prvaka" primorani su igrati drugorazredno evropsko takmičenje.

"Crveni đavoli" večeras dočekuju ekipu Real Sosijedada. Prema najavama, u timu sa Old Traforda trebao bi se naći Kristijano Ronaldo, koji je posljednji put igrao Evropa ligu 2002. godine, kada se to takmičenje zvalo Kup UEFA.

Zanimljivo, tada je Sporting u prvom kolu igrao protiv Partizana. Beograđani su u prvoj utakmici u Lisabonu slavili sa 3:1, a Ronaldo je tada ušao u drugom poluvremenu. Portugalci su u Beogradu u regularnih 90 minuta imali 3:1, pa su se igrali produžeci u kojima se bolje snašao predstavnik iz Srbije. Partizan je postigao dva pogotka i prošao dalje. Ronaldo je u ovoj utakmici igrao do 74. minute.

Što se Ronalda tiče, on je silno želio napustiti Junajted ovog ljeta jer tim nije izborio Ligu prvaka. Portugalac je apsolutni rekorder najjačeg evropskog klupskog takmičenja - najbolji strijelac (140), najbolji asistent (42) i igrač s najviše nastupa (183).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.