JAVLJA UGLEDNI L'EQUIPE

Halilhodžić bio u igri za klupu Čelzija, ali se vlasnik kluba odlučio za Potera

Zanimljivo da je fudbaler londonskih "Plavaca" Hakim Zijeh s kojim je popularni Vaha "zaratio" i zbog čega je na kraju i napustio reprezentaciju Maroka

Halilhodžić: To bi bila kruna karijere. Twitter

E. Ć.

12.9.2022

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić bio je jedan od kandidata za klupu slavnog Čelzija nakon što je klub sa Stemford Bridža uručio otkaz Tomasu Tuhelu (Thomas Tuchel), javlja ugledni francuski "L'Equipe".

Kako tvrdi francuski list, neimenovani menadžer je ponudio Vahine usluge Čelziju, a navodno je bio i dogovoren sastanak sa vlasnikom kluba Todom Boilijem (Todd Boehly). Prvog čovjeka "Plavaca" je zanimao Halilhodžićev projekat, ali se onda odlučio za Grahama Potera (Potter), koji je sjajno otvorio sezonu sa Brajtonom.

Čelzi je na kraju za Potera platio obeštećenje od 20 miliona eura, a Halilhodžić će još sačekati na novi angažman nakon što je završio mandat na klupi reprezentacije Maroka. 


No, bilo bi zanimljivo da je Halilhodžić preuzeo Čelzi. Naravno da bi to bila kruna sjajnog bh. trenera, ali tim više što je član londonske ekipe Hakim Zijeh (Ziyech), prva zvijezda marokanske reprezentacije, kojeg je popularni Vaha odstranio iz tima zbog nezalaganja.

Navijači marokanske reprezentacije, kao i tamošnji mediji, su stali na Zijehovu stranu, a kako Halilhodžić nije popuštao, to ga je na kraju došlo glave.

Inače, Halilhodžića se nedavno povezivalo s egipatskim Al Ahlijem, ali nije došlo do dogovora dvije strane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.