PREMIJER LIGA BIH

Dudić: Avramovski je u normalnom treningu, što nas jako raduje

Polako se kompletiramo, to nam je bilo najbitnije, rekao je trener Sarajeva

Dudić: Znamo kakva nas čeka utakmica, sigurno da se sjećamo utakmice na kojoj nam je prekinut pozitivan niz. Arhiva

Piše: G. Š.

29.9.2022

Fudbaleri Sarajeva sutra (15 sati) u Srebreniku gostuju Tuzla Cityju, u 12. kola m:tel Premijer lige BiH.



Igrački kadar

- Polako se kompletiramo, to nam je bilo najbitnije, rekao je trener Sarajeva Feđa Dudić i dodao:

- Đani Salčin je u treningu, mada još osjeća bolove. Daniel Avramovski je u normalnom treningu, što nas jako raduje. Sigurno nedostaje još spreme i propuštenih treninga, ali sa nama je od početka reprezentativne pauze, dobio je i minutažu u Mostaru, pa očekujemo da ćemo ga moći koristiti. Muhamed Musa je u završnoj fazi rehabilitacije, vjerovatno još sedam dana neće moći učestvovati u timskom trenažnom procesu. On radi individualno, po posebnom programu, podigao je i standarde u tom individualnom trneingu, ali ne možemo još da računamo na njega. Pomalo ga koristimo u zagrijavanjima, a ostalo radi sam. 

Marin Aničić i Muhamed Buljubašić će biti duže odsutni.

- Ostali su svi spremni, dobro se radilo u pauzi. Malo smo radili na obnavljanju fizičke spreme, a ove sedmice smo radili na na taktičkoj pripremi utakmice sa Tuzlom, otkriva trener Sarajeva, te dodaje:

- Znamo kakva nas čeka utakmica, sigurno da se sjećamo utakmice na kojoj nam je prekinut pozitivan niz (1:5). Ostali smo dužni i sebi i navijačima, Tuzla City nam je "ukrao" to što smo imali. Idemo motivisani na ovu utakmicu, znamo da su kvalitetni, iako imaju nekoliko izostanaka nazad. Prema naprijed su jako opasni, jako brzi i potentni, sigurno imaju kvaliteta što su pokazali i u prvoj utakmici. Pored povrijeđenih igrača, nama će nedostajati Dal Varešanović i Frane Čirjak. Ipak, imamo dovoljan broj igrača i očekujemo da drugi igrači koji dobiju šansu iskoriste istu i opravdaju povjerenje, naglasio je Dudič.


Mustafić i Abubakar

U nastavku sezone stručni štab Sarajeva će pokušati izvuči maksimum od Mirze Mustafića i Abdul Rašida Abubakara (Rashida).

- Doziramo ih, jer pratimo njihovo stanje kroz svaki trening. Oni kroz svaki trening budu među najumornijim, to je normalno jer nisu prošli pripreme. Da se može igrati bez priprema, svako bi to radio... Oni su nam dali određen kvalitet svojim ulaskom, dobro smo izgledali tih posljednjih 15-20 minuta u Mostaru. Sigurno će dobiti minutažu, vidjet ćemo kakvu i koliku - zaključio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.