U 47. GODINI

Preminuo Omar Arifhodžić, veliki navijač Željezničara i autor šampionske pjesme

Brojni prijatelji, poznanici i navijači "Plavih" se oprostili od Arifhodžića

Arifhodžić: Za Željezničar počeo navijati zbog Đilde. Facebook

E. Ć.

29.9.2022

Omar Arifhodžić, autor muzike i jedan od tekstopisaca Željine šampionske pjesme, je preminuo jučer u 47. godini života. Od Arifhodžića su se oprostili brojni prijatelji, poznanici i navijači Željezničara.

Arifhodžić ranije govorio kako je imao sreću da je živio na Koševskom Brdu, dvije zgrade od rahmetli Dževada Begića Đilde, legendarnog vođe navijača "Plavih" s Grbavice. Govorio je da je Đilda djeci na Koševskom Brdu bio idol u svemu, pa su oni za njim počeli navijati za Željezničar.


Inače, Željinu šampionsku pjesmu objavila je grupa "Speed Ten", koju su činila četiri člana, među kojima je bio Arifhodžić. Sa kolegom Senadom, navijačem Sarajeva, je napravio opkladu - ako pobijedi Željo ide pjesma i obrnuto.

- Deset dana nakon naše pobjede, u studiju Marina Meštrovića, Harisa Baručija kao pjevačica i ja ćemo napraviti Željinu šampionsku pjesmu. Pjesma je nastala uz pomoć prijatelja i navijača Kluba Jave, Lile i Kene, te tadašnjeg sekretara Kluba. Ja sam ostao u svom gradu. Pratim Želju i danas. I prisjećam se svojih dječijih dana, kada je Đilda stajao ispred juga, prikupljao novac za baklje koje je on, samo njemu poznatim shemama, donosio iz Splita – govorio je Omar Arifhodžić, čiji je govor prenesen na Facebook stranici "Samo Željo".

Omar je danas sahranjen na mezarju Grlića Brdo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.