NA DANAŠNJEM SASTANKU

Kantonalni ministri s rukovodstvom FK Željezničar dogovorili realizaciju nekoliko projekata

Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju naših problema u operativnom poslovanju, kazao je predsjednik UO FK Željezničar Edis Kovačević

S. S.

Sa današnjeg sastanka

Foto: VLADA KS


Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministar kulture i sporta Samir Avdić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetili su danas FK Željezničar, gdje su sa rukovodstvom kluba razgovarali o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Do sastanka je došlo nakon što su ekipe KJP Vodovod i kanalizacija Sarajevo konstatovale određene kvarove, te je na njihovu inicijativu došlo do susreta ministara u Vladi KS s Upravom kluba.

U skladu sa nadležnostima

- Razgovarali smo o određenim problemima koje ovaj klub ima u smislu vodosnabdijevanja, pristupnih puteva i rasvjete na stadionu i oko stadiona. Vlada Kantona je spremna da učestvuje u realizaciji projekata koji su u njenoj nadležnosti, da osiguramo sistem vodosnabdijevanja, da uradimo manju rekonstrukciju, kao i da radimo projekte poboljšanja rasvjete i uređenja pristupnih puteva prema samom stadionu - naveo je poslije sastanka ministar Hadžiahmetović, koji je iskazao spremnost za nastavak saradnje te dodao:

- Nadamo se da ćemo na ovaj način omogućiti da uslovi za FK Željezničar budu znatno bolji, ali i da građani, odnosno gosti, imaju bolji ambijent. Razgovor je bio konstruktivan i konkretan.

"Cijenimo svaku pomoć"

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević u ime kluba zahvalio se Vladi KS i ministrima na podršci koju pružaju.

- Mi kao klub se borimo da poslujemo odgovorno, transparetno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Cijenimo svaku pomoć koja nam se pruža. Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju naših problema u operativnom poslovanju. To u klubu cijenimo i nadamo se da ćemo istim ovim tempom nastaviti sarađivati i u budućnosti - naveo je Kovačević.

NA VRH

Podijeli članak na