IZAŠAO IZ ZATVORA

Nekadašnji as Juventusa ogorčen: Uništili su mi život, patim kao pas već godinama

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil

Jakvinta: Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u nogometnoj penziji. Društvene mreže

G. Š.

4.10.2022

Vićenco Jakvinta (Vincenzo Iaquinta) ostavio je dubok trag u italijanskom nogometu. Igrao je za Padovu, Juventus, Udineze i niželigaša Ređiolo u kojem je počeo svoju karijeru 1997. godine. S Italijom je bio prvak svijeta 2006. godine, podsjeća SN.


Sud to nije uvažio

Imao je sjajnu karijeru, no nakon nje mu je život krenuo nizbrdo. S igračkom karijerom je prestao 2013. godine, a nakon toga je upao u razne probleme. Između ostalog, osuđen je i zbog neleganlog posjedovanja oružja pa je dvije godine proveo u zatvoru. Na njegovu sreću, oslobođen je teške optužbe za pomaganje italijanskoj mafiji "Ndrangheti" u njihovom poslovanju.

- Slavna sam osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u nogometnoj penziji... Volio sam ići u streljanu kada bih ulovio slobodno vrijeme, rekao je na suđenju 2018. godine Jakvinta, no sud to nije uvažio pa je završio u zatvoru

Bivši italijanski reprezentativac je tvrdio kako su mu tužitelji uništili život.

- Ovo je sramota. Uništili su mi život, patim kao pas već godinama. Ne samo ja, nego i moja porodica, a niko od nas nije napravio ništa krivo. Naša porodica ni ne zna što je mafija - istakao je Jakvinta.

Okrenuo se porodici

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil. Okrenuo se por

odici sa kojom uživa u odmoru i druženjima. Osim stila, promijenio je i imidž. Pustio je bradu i promijenio frizuru pa danas izgleda neprepoznatljivo.


Vićenco Jakvinta. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.