KRAJ VELIKE KARIJERE

Emotivna noć u Barceloni: 90.000 ljudi je skandiralo Pikeovo ime dok je on držao oproštajni govor

Djed me je učlanio u klub na dan kad sam se rodio. Ovdje sam rođen, ovdje ću i umrijeti. Vratit ću se, poručio je Pike

Pike: Nije mogao suzdržati emocije. Screenshot

E. Ć.

6.11.2022

Jedna velika fudbalska karijera okončana je jučer. Dugogodišnji defanzivac Barcelone i bivši reprezentativac Španije Džerar Pike (Gerard Pique, 35) je odigrao posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri.

Pike je u meču 13. kola La Lige protiv Almerije (2:0) igrao do 85. minute, a teren je napustio uz velike ovacije sa tribina Nou Kampa. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, Pike se oprostio od navijača i igrača. Održao je i emotivan govor, a nije mogao suzdržati emocije - Barcelona mu mnogo znači.

Da djela govore više od riječi dokazao je i sam Pike, koji je oprostio mnogo novca najdražem klubu kada se "Blaugrana" našla u velikim finansijskim problemima, a i sada je odlučio raskinuti ugovor prema kojem bi zaradio 30 miliona eura.

- Želim se zahvaliti svima, saigračima, stručnom štabu svima u klubu. Hvala vam na svemu. Ponekad se ljubav iskaže odlaskom. Djed me je učlanio u klub na dan kad sam se rodio. Ovdje sam rođen, ovdje ću i umrijeti. Vratit ću se - rekao je Pike pred oko 90.000 navijača na Nou Kampu. 

Pike je za Barcelonu igrao od 2008. godine, a ukupno je sakupio 616 nastupa. Iskusni defanzivac je za Barcelonu postigao 52 gola, a sa klubom sa Nou Kampa je osvojio sve što je mogao osvojiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.