PORTUGALAC BEZ KLUBA

Klub mu raskinuo ugovor: Ovo je posljednja utakmica Ronalda u dresu Mančester junajteda

Ove sezone se nije slagao sa trenerom Erikom Ten Hagom. Skupio je 16 nastupa, postigao tri gola i podijelio dvije asistencije

Ronaldo: Bio i kapiten protiv Aston Vile. Twitter

E. Ć.

22.11.2022

Ono što se očekivalo nakon eksplozivnog intervjua, danas se dogodilo - Kristijano Ronaldo (Cristiano) više nije član Mančester junajteda, nakon što je klub sa Old Traforda odlučio raskinuti ugovor sa Portugalcem.

Ronaldo se proslavio u Junajtedu, u prvom mandatu među "Crvenim đavolima" je osvojio sve što je mogao osvojiti, a onda je 2009. uslijedio transfer u Real. Igrao je još u Juventusu tri godine, a onda je nakon 12 godina uslijedio povratak na Old Traford. Ronaldo se vratio u velikom stilu, postigao je dva pogotka protiv Njukastla (4:1). 


Kasnije je Junajted loše igrao, treneri su se smjenjivali, no Ronaldo je bio najbolji igrač svog tima. Ove sezone se nije slagao sa trenerom Erikom Ten Hagom. Skupio je 16 nastupa, postigao tri gola i podijelio dvije asistencije.


Posljednja utakmica Ronaldu u dresu Mančester junajteda bila je ona protiv Aston Vile 6. novembra kada su "Crveni đavoli" izgubili sa 3:1 na Vila Parku, a Portugalac je bio kapiten Junajteda.

Na tom susretu Ronaldo je dobio i žuti karton, imao je sukob sa Tajronom Mingsom (Tyron), pokušavao je reanimirati svoje saigrače, ali nije uspio. Vidjela se želja za dobrim rezultatom, ali nije išlo i Mančester junajted je izgubio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.