STOPER NIZOZEMSKE

Ake: Igranje protiv Mesija je najveći izazov

Očekuje neizvjesnu utakmicu s Argentinom

Ake: Timska snaga je naš kvalitet. TWITTER

A. V.

6.12.2022

Nizozemski reprezentativac Nejtan Ake (Nathan) je u oči četvrtfinalnog dvoboja Svjetskog prvenstva s Argentinom poručio kako je igranje protiv Lionela Mesija (Messi) izazov, ne samo za odbranu, već za cijelu ekipu.

Nizozemska i Argentina su prve dvije reprezentacije koje su ostvarile plasman među osam najboljih momčadi na prvenstvu kojem je domaćin Katar. Nizozemska je pobijedila SAD s 3:1, dok je Argentina bila bolja od Australije s 2:1.

- Očekujem veliku i neizvjesnu utakmicu dvije reprezentacije koje su oduvijek bile u samom svjetskom vrhu. Bit će, jasno, teško jer imamo ispred sebe najveći mogući izazov, a to je Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena. To nije dobra vijest za nas, kao što nije ni ta da nije Mesi jedina opasnost. Mnogo je opasnih igrača u njihovoj reprezentaciji - izjavio je Ake, inače igrač Mančester sitija.

- Mi možda nemamo toliko jake pojedince kao neke reprezentacije na prvenstvu, ali naš je veliki kvalitet timska snaga. To bi mogla biti naša prednost i u ovom dvoboju - dodao je Ake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.