MAROKO ISPISAO HISTORIJU

Regragi: Ovaj poraz ne može da obriše sve što smo uradili na Mundijalu

Imali smo nekoliko povrijeđenih igrača, izgubili smo Agera na zagrijavanju, pa Saisa tokom prvog poluvremena, Mazrauija na poluvremenu... - rekao je selektor Maroka

Valid Regragi (desno). Twitter

G. Š.

15.12.2022

Maroko je ispisao historiju ne samo svog fudbala, nego i svjetskih prvenstava. Postao je prva afrička reprezentacija koja je stigla do polufinala, ali dalje se nije moglo. Francuska je bila bolji tim, slavila je sa 2:0, a imala je i naklonost sreće u nekim situacijama. Trikolori zato idu u borbu za novi pehar, a Maroko će protiv Hrvatske igrati za treće mjesto.

- Dali smo sve od sebe i to je najvažnije, rekao je selektor reprezentacije Maroka Valid Regragi i dodao:

- Imali smo nekoliko povrijeđenih igrača, izgubili smo Agera na zagrijavanju, pa Saisa tokom prvog poluvremena, Mazrauija na poluvremenu... Protiv timova kao što je Francuska i najmanja greška dođe na naplatu. Ne može se do finala tako što se baci prvo poluvreme. Bili smo mnogo bolji u drugom, iako nas je drugi gol ubio. Ali, ovaj poraz ne može da obriše sve što smo uradili na Mundijalu, poručio je Regragi.

Sjajan je bio Marokom tokom cijelog prvenstva svijeta. Igrao je defanzivno perfektno, a u polufinalu je pokazao da i te kako umije i da napada i da bude opasan čak i po tim kakav je Francuska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.