LIJEPA PRIČA IZ ŠPANIJE

Oduševio fudbalsku javnost: Stigao u 3. ligu da pomogne voljenom klubu, a onda u prvom meču dao dva gola

Perez je napustio Kadiz i prvu ligu Španije i potpisao za Deportivo, pritom je i platio iz svog džepa za slobodne papire

Perez: Nije mogao ni zamisliti bolji povratak na Riazor. Twitter

E. Ć.

9.1.2023

Prošle sedmice fudbalski svijet se divio potezu Lukasa Pereza (Lucas), koji je pokazao kako se voli klub kada je došao u pomoć, a sada je ponovo oduševio.

Podsjetimo, bivši igrač Arsenala, Vest hema, PAOK-a, napustio je Kadiz i prvu ligu španskog fudbala i potpisao za svoj Deportivo La Korunju koji se takmiči u trećem rangu. Pritom je iz svog džepa platio 500 hiljada eura za slobodne papire.

Da stvar bude bolja Perez je na svom novom debiju za Deportivo postigao dva gola, a tim sa Riazora je slavio sigurnu pobjedu protiv Unionistasa.

Deportivo je 4. tim u trećem rangu španskog fudbala, a od prvoplasirane Kordobe ga dijele četiri boda.



Što se Pereza tiče, on je bio najbolji strijelac Kadiza u La Ligi ove sezone, ali je onda iz svog džepa platio 500 hiljada eura kako bi dobio slobodne papire i vratio se u Deportivo, koji se takmiči u dva ranga manje i koji se bori za povratak u Segundu.

Ovo je treći put da će Perez igrati za Deportivo. Prvi put je za tim sa Riazora igrao u sezoni 2014/15 kao posuđen fudbaler PAOK-a, a onda su ga Španci otkupili. Odlične partije u Deportivu su mu obezbijedile transfer u Arsenal, ali tamo se nije snašao pa se vratio na Riazor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.