Oženio se bokser Damir Beljo: Slavilo se do ranih jutarnjih sati

Bosanskohercegovački profesionalni bokser i evropski prvak

H. H.
26.04.2015 16:27

Bosanskohercegovački profesionalni bokser i evropski prvak u boksu po WBO verziji, Mostarac Damir Beljo jučer je stupio u brak sa svojom dugogodišnjom djevojkom Andrijanom Bačić. Svadbeno slavlje upriličeno je u Širokom Brijegu u svadbenom salonu „Jabuka“, uz prisustvo više od 600 zvanica.

Ovoj, po riječima gostiju i vlasnika salona, do sada nezapamćenoj zabavi osim članova porodice i prijatelja, prisustvovale su i brojne poznatih ličnosti iz svijeta sporta, politike i javnog života Hercegovine.

Svadbena fešta uz grupu „Twist“ i pjevače Ivu Jurića i Mladena Grdovića, te učesnika šoua „Zvijezda možeš biti ti“ Enisa Kaplana  trajala je do sedam sati ujutru.

Mladenci će odgoditi medeni mjesec za ljeto jer bokser već u utorak  putuje u Rusiju gdje je opet pozvan da bude sparing partner domaćem bokseru Grigoryju Drozdu koji brani  naslov svjetskog prvaka po WBC- u. Prošle godine u meču karijere Drozd je također izabrao Belju kao sparing partnera.

Beljo je osvojio naslov prvaka Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Evrope po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila. U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom a svega tri je ostvario na bodove, čime je dobio zasluženi nadimak “Bombarder iz Mostara''.

NA VRH